Verdien geld met oude apparaten: Zo kun je oud ijzer wegbrengen van spullen uit je eigen huis

Oude huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine of een droger, nemen vaak veel ruimte in beslag en kunnen een doorn in het oog zijn. Maar wist je dat je geld kunt verdienen met het wegbrengen van dit oud ijzer? In dit artikel lees je hoe je oude apparaten kunt recyclen en geld kunt verdienen.

Wat is oud ijzer?

Oud ijzer is een verzamelnaam voor diverse soorten metalen die niet meer gebruikt worden. Denk hierbij aan staal, ijzer, koper, aluminium en lood. Vaak zijn deze metalen afkomstig van oude apparaten of constructies.

Waarom oud ijzer recyclen?

Oud ijzer recyclen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financieel voordelig zijn. Door oud ijzer te recyclen worden nieuwe grondstoffen bespaard en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Daarnaast betaalt een oud-ijzerhandelaar vaak geld voor oud ijzer.

Hoe oud ijzer wegbrengen?

Het wegbrengen van oud ijzer is eenvoudig. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die oud ijzer inzamelen en recyclen. Zoek bijvoorbeeld online naar oud-ijzerhandelaren bij jou in de buurt. Vaak kun je telefonisch een afspraak maken om het oud ijzer te laten ophalen of zelf langs te brengen.

Welke apparaten bevatten oud ijzer?

Veel huishoudelijke apparaten bevatten oud ijzer en zijn dus geschikt om te recyclen. Denk hierbij aan:

  • Wasmachines en drogers
  • Koelkasten en vriezers
  • Vaatwassers
  • Magnetrons
  • Ovens
  • Kachels en radiatoren

Vaak is het zo dat bijvoorbeeld een wasmachine of een droger niet meer werkt, maar dat er nog wel bruikbaar oud ijzer in zit. Dit kan bijvoorbeeld het trommellager of de motor zijn. Dit oud ijzer is nog geld waard.

Geef een reactie