Tijdloze keuken-ontwerpen

Een goed ontworpen keuken is niet alleen functioneel, maar ook een combinatie van smaak én stijlen die door de jaren heen overeind zijn blijven staan. Of je nu je huidige keuken wilt renoveren of een nieuwe keuken wilt, tijdloze ontwerpen zorgen ervoor dat deze ruimte er nog jarenlang modern uitziet. Hieronder vind je 5 tijdloze keukenontwerpen, die je onder andere kunt vinden bij Ekelhoff keukens, waarmee je inspiratie kunt opdoen voor je eigen keukenproject.

  1. Scandinavische keuken

EenScandinavische keuken staat bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerp. Deze stijl legt de nadruk op eenvoud, natuurlijke materialen en licht.In dit keukenontwerp zie je natuurlijke materialen terug, zoals hout, gecombineerd met witte lichte kleuren. Zo creëer je een gevoel van ruimte. Maar ook strakke lijnen zie je veel terug in dit ontwerp. Houd ook woorden zoals eenvoud en functionaliteit in gedachten. Stel je voor:Een keuken met witte kasten, een houten werkblad, en open planken. Grote ramen die natuurlijk licht laten binnenstromen, en planten en accessoires die een vleugje kleur toevoegen. Dat is een Scandinavische keuken!

  1. Klassieke keuken

Een klassieke keukenstijl is charmant en straalt natuurlijk een gevoel van tijdloosheid uit. Deze keukens hebben vaak rijke details en traditionele elementen, zoals gedetailleerde kasten (met panelen en sierlijke handgrepen), marmeren werkbladen en neutrale kleuren zoals crème of wit. Maar ook kruiden in potten zijn een goede toevoeging voor dit keukenontwerp. Met een kroonluchter boven de eettafel en een antieke klok aan de muur maak je de ruimte af en geef je het een nostalgische sfeer.

  1. Industriële keuken

Industriële keukens zijn geïnspireerd op werkplaatsen, en hebben vaak een robuuste en utilitaire uitstraling. Ruwe materialen zijn hierbij onmisbaar. Denk aan beton, staal, en onbewerkt hout. De ideale omschrijving van een industriële keuken zou zijn: Een keuken met betonnen werkbladen, stalen kasten, en een bakstenen muur. Oude houten krukken en industriële lampen boven het kookeiland maken de look compleet. Zie je het al voor je?

  1. Boho-chique

Deze keukenstijl is een mix van verschillende culturen en tijdperken, en straalt een relaxte en eclectische sfeer uit. Met kleurrijke elementen en patronen leeft deze ruimte helemaal op. Maar ook vintage accessoires, veel planten en een mix aan materialen geven dit ontwerp meer dynamiek. Denk aan het combineren van hout, metaal en textiel. Alles kan en niks is te gek!

  1. Landelijke keuken

Een keuken met houten balken aan het plafond, witte kasten, en een stenen werkblad. Dat is nu echt een typische landelijke keuken! Combineer het met moderne apparatuur en ijzeren handgrepen om het hedendaags te houden.

Of je nu een liefhebber bent van minimalisme of meer houdt van een eclectische stijl, er is altijd een tijdloos keukenontwerp die bij je past!

Geef een reactie