Sanitair en verf combineren door je gehele woning

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten als je jouw sanitair uitkiest. Het oog wil ook wat, dus er zal ook gekeken worden naar het uiterlijk. Je kunt de keuze voor je sanitair bepalen aan de hand van louter het uiterlijk hiervan, maar je kunt ook kijken naar het grote geheel. Hoe passen kranen en douchekoppen binnen het interieur van een ruimte? Daarom is het leuk om na te denken over de combinaties die je kunt maken met sanitair en verf. In deze blog bieden we je inspiratie en laten we je zien op welke verschillende plekken je sanitair en verf tot een mooi geheel kunt maken.

Sanitair in de keuken

Op het gebied van kranen, decoratie en andere accessoires is de keuze voor je keuken ruim. Van modern tot traditioneel, van industrieel tot landelijk: je kunt alle kanten op. Op het gebied van sanitair is mat zwart op dit moment helemaal in. In combinatie met verf kun je hier een mooi geheel van maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van houtverf binnen voor je keukenkastjes. Kies je voor mat zwarte sanitair, dan kun je bijvoorbeeld een contrast creëren door voor licht gekleurde keukenkastjes te kiezen. Je kunt natuurlijk ook de houtlook van de kastjes behouden, voor een robuuste en/of industriële look. Een goede optie voor deze klus is Flexa Strak in de Lak.

Keukenkranen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een messing kraan met een zilveren kleur. Hou je van een meer vintage uitstraling, dan kies je voor een nostalgische keukenkraan met zwart brons. Daarnaast kun je kiezen voor een keuken mengkraan, een roestvrij staal keukenkraan of een spoelkraan van keramiek.

Diverse kleurcombinaties met verf zijn mogelijk, bijvoorbeeld neutraal gekleurde combinaties of ton sur ton combinaties, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar combineert. Laat je eigen creativiteit de vrije loop en vergeet niet om je eigen smaak in het oog te houden. Tip voor de verf: kies voor een goed reinigbare verf, zodat je de verflaag schoon kunt maken zonder dat het vlekken oplevert.

Sanitair in de badkamer

In de badkamer krijgt verf met andere omstandigheden te maken dan in de keuken. De verflaag krijgt hier met water te maken van de douche, het bad en de wastafel. Daarnaast is er de condens die vrij komt door de hoge temperaturen voor het water. Daarom gebruik je in de badkamer voor de muren muurverf die niet alleen bestand is tegen water, maar die ook schimmelbestendig is. Hiermee worden vlekken door vocht en schimmel voorkomen. Natuurlijk blijft goede ventilatie essentieel, maar de keuze voor de juiste soort verf scheelt een slok op een borrel.

Ook in de badkamer is de keuze ruim op het gebied van kranen, douchekoppen, decoratie en accessoires. Populaire kleuren voor het sanitair zijn zilver, goud en (mat) zwart. Zilver gaat goed samen met neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Deze kleuren vormen een solide basis voor het creëren van een tijdloze en stijlvolle look die nooit uit de mode gaat. Andere kleuren waar je zilver mee kunt combineren zijn blauw, rood, groen, paars en roze.

Goud is van zichzelf een chique kleur die je kunt accentueren met zwart voor een klassieke uitstraling. Daarnaast is wit een goede keuze voor een tijdloze look. Andere populaire opties zijn blauw (navy blue), verschillende tinten grijs, crème, rood, groen (specifiek smaragdgroen), paars en varianten van roze. Tot slot is er (mat) zwart, een populaire optie op dit moment. Dit gaat goed samen met wit, goud, zilver, rood, geel, groen en blauw.

Geef een reactie