Het genot van een infraroodspiegel in je badkamer

Veel badkamers zijn gemiddeld meer dan 15 jaar oud en op een gegeven moment wil je wat nieuws! In dit artikel nemen we mee in een aantal trends die nu in sterk in opkomst zijn. Je kan denken aan de populaire inloopdouche maar ook innovaties als een infraroodspiegel.

1.Inloopdouche is hip

Zoals al aangegeven in de inleiding is een lekkere grote douchekop in de badkamer een gewild artikel. Ruim 20 procent van de huidige badkamers hebben een inloopdouche en dit percentage stijgt. De reden van de populariteit is het comfort, veiligheid en het ziet er fraai uit.

2.Gebruiksgemak

Een badkamer moet vooral praktisch zijn vinden veel mensen. Het is al woekeren met de ruimte al is de trend dat badkamers (iets) groter worden. Op gebied van kleuren is nog steeds de boventoon wit. Het is moderne en tijdloze kleur en het maakt de badkamer visueel ruimer.Maar er zijn meer badkamer accessoires waarmee je badkamer kan verfraaien!

2.1 Energiebesparend

Naast gebruik gemak vindt men een hoge kwaliteit van het sanitair belangrijk. Maar door de explosie van de energieprijzen zijn consumenten eager op energiebesparing. Naast gas en elektra is men ook terecht kritisch op water verbruik. Innovaties zoals de infraroodspiegel wordt ook meer gangbaar, maar daarover hieronder meer.  In zijn algemeenheid is milieuvriendelijkheid een meer en meer een zwaar wegend aspect geworden. Begrijpelijk toch?

3. Infraroodspiegel

Bij de inrichting van je badkamer spelen de badkamer elementen een belangrijk rol. Denk aan badkamermeubel, de hierboven al genoemde inloopdouche, kranen maar ook verwarming. Jaren lang is de CV design radiator een hebbeding gewenst, maar er is een nadeel: het neemt veel (wand)ruimte in beslag. Een alternatief is infraroodspiegel geworden, een duurzame manier van elektrisch verwarmen die sterk in opkomst is.

3.1 Voordelen infraroodverwarming

In totaal zijn er maar liefst elf voordelen van infraroodverwarming, waarvan we hieronder alleen de afzonderlijk punten benoemen.Op onze website ExtraWarmte kan je meer lezen over deze warmtepanelen. Een aantal voordelen op een rij:

  1. Natuurlijke en aangename warmte als van de zon
  2. Het bespaart gas, omdat je gerichte een (deel van) ruimte verwarmt en niet het gehele huis
  3. Geen stof circulatie, omdat er geen circulatie van lucht ontstaat (convectie)
  4. Lage investering, eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten
  5. Moderne en strakke panelen, zoals de infraroodspiegel
  6. Stabiele temperatuur en luchtvochtigheid omdat er ontbrekende convectie amper temperatuur verschillen zijn tussen vloer en plafond

4.Slimme infraroodspiegel

Een infraroodspiegel is de combinatie van spiegel en infraroodverwarming. Maar wij leveren infraroodspiegels met meerdere functionaliteiten. Zo hebben wij in ons assortiment spiegels met rondom LED verlichting en een thermostaat. Dat laatste is vooral praktisch als je de spiegel als hoofdverwarming gaat gebruiken in je badkmaer

Maar we gaan een stap verder met de slimme infraroodspiegels. Deze kunnen bedienen via een app op je smartphone. Denk daarbij het tijdstip waarop de spiegel aan moet gaan. Daarnaast is er een soft touch panel om de LED verlichting aan/uit te zetten, te dimmen of de kleurtemperatuur in te stellen. Tenslotte kan ook de tijd, datum en het weer in de spiegel getoond worden. Fraai!

Geef een reactie