5 tips om je badkamer en slaapkamer op elkaar af te stemmen

Op Sanitopper.nl vind je veel producten voor het inrichten van een badkamer. Maar, met alleen het inrichten van je badkamer ben je er nog niet. Er zijn nog meer ruimtes in je woning die de volle aandacht verdienen, waaronder je slaapkamer. In dit artikel delen de experts van Slaapkamergids.nl een paar tips waarmee je je badkamer en slaapkamer perfect op elkaar af kunt stemmen.

Tip 1: kies voor hetzelfde kleurenpalet

Om in je woning meerdere ruimtes bij elkaar te betrekken, zou je voor één kleurenpalet moeten gaan. Kies bijvoorbeeld voor alleen neutrale kleuren of alleen voor pastelkleuren. Verwerk deze kleuren vervolgens in elke ruimte. Dit komt de algehele uitstraling en het gevoel van ‘thuis’ alleen maar ten goede.

Tip 2: ga overal voor comfort

In je badkamer én slaapkamer moet je voor comfort gaan. In je badkamer doe je dit bijvoorbeeld door te investeren in een aangename regendouche. Voor in je slaapkamer mag bijvoorbeeld een goede elektrische kruik niet ontbreken. Ga in ieder geval overal voor comfort, aangezien je dagelijks zó veel uur in je woning doorbrengt.

Tip 3: ga voor overeenkomende materialen en texturen

Het gebruik van overeenkomende materialen of texturen kan helpen om de ruimtes aan elkaar te koppelen. Denk aan houten accenten, metaalafwerkingen of hetzelfde type tegel in zowel de slaapkamer als de badkamer. Dit draagt bij aan een coherent gevoel wanneer je van de ene naar de andere ruimte beweegt.

Tip 4: ga in beide ruimtes voor decoratie

Het aankleden van een bad- en slaapkamer doe je op veel mogelijke manieren. In elk geval is het van belang dat je in beide ruimtes voor decoratie gaat. Een kille slaap- of badkamer is absoluut niet bevorderlijk voor je wooncomfort. Qua decoratie kun je overigens veel kanten op. Idealiter ga je in beide ruimtes voor dezelfde stijl en soort decoratie.

Tip 5: stem de verlichting op elkaar af

Uiteraard heb je in zowel je bad- als slaapkamer verlichting nodig. Het advies is om in beide ruimtes voor dezelfde soort verlichting te gaan. Kies voor één lampenstijl en ga idealiter altijd voor LED verlichting. Idealiter kies je ook nog voor LED verlichting met dezelfde kleurtemperatuur. Daarmee creëer je echt veel sfeer en gezelligheid in zowel je bad- als slaapkamer!

Geef een reactie