Kom tot rust in je badkamer

Ben je druk met werk, gezin, huishouden en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Vaak is de enige plek in huis waar dat kan de badkamer. En laat dat nu net de ruimte zijn waar doorgaans de minste aandacht naar uit gaat. Natuurlijk zijn de meest noodzakelijke zaken aanwezig maar dat was het dan ook wel. Maar met een beetje investering, werk en aandacht maak je van je badkamer de ultieme plek om tot rust te komen.

Luxe accenten en groene sfeermakers

Pimp je badkamer met luxe ogende accessoires die in feite geen aanslag plegen op de portemonnee. Hang een planchet of plankje op die je vult met favoriete herinneringen. Denk hierbij aan een schaal met schelpen of stenen die je van een vakantie hebt meegenomen. Plaats er een fles met licht- en donkerblauw badzout bij, een paar strandvormpjes zoals zeesterren en voilà: je knusse én goedkope strandhoekje is klaar. Zet de douche aan of vul het bad en je waant je aan het strand terwijl het water een kalmerend effect teweeg brengt. Leg ook een dikke badmat neer om koude voeten tegen te gaan. Voeg kleur aan de badkamer toe door te kiezen voor handdoeken, een bijpassende badjas en andere accessoires zoals een zeepdispenser en tandenborstelhouder in dezelfde tinten. Dat vormt eenheid en daardoor word je al een stuk rustiger wanneer je in de badkamer bent. Nog een extra touch toevoegen aan de meestal steriele ruimte? Zet planten in de badkamer. Er zijn vele soorten die het juist in de doorgaans vochtige ruimte goed doen. Een tropische palm in de kale hoek, vetplantjes in de vensterbank en een klimplant langs het badmeubel. Het levendig groen zorgt voor sfeer en gezelligheid.

Badkamer ontwerpen

Plannen om te gaan verbouwen? Ontwerp dan een badkamer die past bij jouw behoeftes. Wanneer je in een bad lekker kunt ontspannen, is dit een mooi moment om er één aan te schaffen. Ruimte genoeg en wil je echt tot rust komen in de badkamer? Dan is een infrarood sauna nog niet eens zo’n gek idee. De wanden kun je in iedere gewenste kleur verven of betegelen in plaats van steriel wit. Ook het sanitair kun je geheel naar eigen wens aanpassen. En met hulp van handige vrienden en familieleden hoeft een nieuwe badkamer echt geen duur kostenplaatje te worden. Om iedereen te bedanken voor de hulp geef je een persoonlijke en bijpassende attentie. Kies bijvoorbeeld voor handdoeken geborduurd met logo. Doe er ook nog bedrukte bidons bij en je hebt een leuk giftsetje voor de hulptroepen.

Creëer je eigen sfeer

Creëer een ultieme sfeer in de badkamer door te kiezen voor dimbare en spatwaterdichte led verlichting. Zet een lekker muziekje op, steek een paar kaarsen of geurstokjes aan en jouw ontspanmoment in de badkamer kan beginnen. Met een paar simpele ingrepen en het toevoegen van extra accessoires tover je de badruimte eenvoudig om tot jouw ultieme rustplek.