Zo maak jij je zwarte kraan weer perfect schoon

Kranen vinden we op meerdere plekken in ons huis. Je hebt ze in de keuken, wc en badkamer. Misschien heb je zelfs de luxe om ook een kraan in je slaapkamer te hebben. Waar we van vroeger uit gewend zijn om simpele kranen te hebben, hebben we nu veel meer keuze dan vroeger. Zo hebben we bijvoorbeeld ook zwarte kranen. Net als iedere andere kraan, vergt ook een zwarte kraan het nodige onderhoud. Om je zwarte kraan weer schoon te krijgen, kan je verschillende dingen doen. Lees snel verder en ontdek hoe jij je zwarte kraan netjes kan houden.

Anders dan normaal     

Je denkt zeer waarschijnlijk dat je een zwarte kraan gewoon schoon kunt maken zoals iedere andere kraan. Dat is echter niet helemaal waar. Een zwarte kraan kan je zien als een speciale kraan en zo’n speciale kraan heeft natuurlijk ook een speciale behandeling nodig. Zwarte kranen zijn iets moeilijker in onderhoud dan normale kranen. Ze zijn namelijk gevoeliger dan de kranen die je gewend bent. Dat betekent dan uiteraard dat je hier met het schoonmaken rekening mee moet houden. Dit doe je door onder andere een zacht reinigingsmiddel te gebruiken. Het is erg belangrijk dat je dat niet vergeet. Een goed voorbeeld van een zacht reinigingsmiddel dat je kan gebruiken, is de groene zeep. Wat je ook niet moet vergeten, is dat je het reinigingsmiddel altijd op een zachte doek moet doen, voordat je begint met het schoonmaken. Je kan er ook voor kiezen om een zachte spons te gebruiken. Spoel de kraan ook goed af, zodat er niets van het reinigingsmiddel achterblijft op de kraan.

Wastafelkraan

Opletten bij matzwarte kranen

Een normale zwarte kraan is al een vak apart, maar een matzwarte kraan is dat nog veel meer. Door de uitstraling die de kraan heeft, vallen krassen en vlekken extra goed op. Gebruik hier dus vooral geen schuursponsen of microvezeldoekjes.

Kalkaanslag

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen in plaats van te genezen. Zo werkt het ook bij de eventuele kalkaanslag die op je kraan kan ontstaan. Zeker in de douche, wil dit nog wel eens met enig regelmaat gebeuren. Gelukkig is het probleem best makkelijk te voorkomen, als je maar weet wat je moet doen. Zodra je klaar bent met douchen, is het nodig om de kraan direct droog te maken. Dit doe je natuurlijk weer met een zachte doek, zodat je geen beschadigingen toebrengt. Je kan ervoor kiezen om de handdoek te gebruiken die je ook wil gebruiken om jezelf af te drogen. Vergeet ook niet om de douchekop droog te maken. Hier kunnen namelijk nog druppels water van afkomen en die kunnen dan alsnog zorgen voor kalkvlekken op de kraan. Je zorgt er op die manier ook voor dat de gaten waar het water uit komt, kalkvrij blijven. Je kan dan met meer gemak onder de douche staan, omdat er meer water uit de douche komt en het in een rechte straal naar beneden gaat.