Hoogte wastafelkraan uit de muur – Hoe zit dat precies?

Ben jij bezig met een badkamerverbouwing of -renovatie? Dan zou je te maken kunnen krijgen met de nodige keuzestress. Zo moet je een vloer kiezen, hebben de muren een kleurtje nodig én mogen badkamermeubels natuurlijk niet ontbreken. Zo is ook een wastafel een onmisbaar meubelstuk in de badkamer. Hier poets je je tanden en maak je je klaar voor een nieuwe dag of nacht. Een wastafel zónder een kraan? Dat is geen waardige wastafel natuurlijk. Bij Sanitopper hebben we de optie om een wastafelkraan uit de muur te plaatsen. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Je kunt het lezen in dit korte blogbericht.

Wat is een wastafelkraan uit de muur?

De wastafelkraan uit de muur is een steeds meer geziene gast in de badkamer. Waar kranen normaliter met alle onderdelen aan de muur worden gemonteerd, werkt het met deze kraan juist andersom. Deze wordt namelijk uit de muur geplaatst, waarmee slangen en buizen netjes worden weggewerkt. Wat vervolgens overblijft, is de kraan zelf en de hendel voor temperatuurbepaling. 

Wat is de hoogte wastafelkraan uit de muur?

Omdat de wastafelkraan letterlijk uit de muur komt zetten, is de hoogtebepaling hierbij essentieel. Nu geldt dat natuurlijk voor iedere kraan, aangezien deze meer dan dagelijks in gebruik genomen wordt. Dit is om zowel een optimale werking als comfortabel gebruik te kunnen creëren. De beste hoogte voor een wastafelkraan uit de muur, is om minimaal de 95 tot 110 centimeter aan te houden. Dit is vanaf het hoogste punt van de wastafel berekend. Op deze manier hoef je geen pijnlijke houdingen aan te nemen om de kraan in gebruik te nemen. Daarbij willen we graag benoemen dat jij degene bent die deze keuze mag maken. Mocht jij een andere hoogte prettiger vinden, dan is dat natuurlijk prima!

Waarom een wastafelkraan uit de muur kiezen?

Is jouw badkamer inmiddels aan een update toe? Met de wastafelkraan uit de muur haal je een prachtige eyecatcher in huis. Om meerdere redenen is deze kraan zeer aan te raden. De voordelen hiervan hebben we hieronder voor je beschreven:

  • Minder kalkaanslag: omdat de meeste kraanonderdelen in de muur worden weggewerkt, zul je hier minder last van hebben.
  • Apart: omdat de kraan vrij nieuw en specifiek is, haal je zowel iets aparts als een eyecatcher in huis.
  • Makkelijk in gebruik: de kraan beschikt alleen over een hendel. Dit maakt het gebruik overzichtelijk en makkelijk.
  • Geen verwondingen: heb jij je wel eens bezeerd aan uitstekende badkameronderdelen? Met deze wastafelkraan uit de muur heb je daar in ieder geval geen last meer van. Hoe fijn is dat!

Conclusie

Bij het renoveren of verbouwen van jouw badkamer, zijn er een aantal aandachtspunten die je in gedachten moet houden – waaronder de hoogte van een wastafelkraan uit de muur. In dit artikel hebben we besproken welke hoogte hierbij aan te raden is. Daarbij kunnen we een wastafelkraan uit de muur meer dan aanbevelen. Onder andere om de voordelen die het met zich meebrengt. Ben je hier benieuwd naar en vraag je je af of jouw badkamer toe is aan zo’n eyecatcher? Lees het artikel nog eens na om antwoord te krijgen op al jouw vragen.